تعمیر پراید
تعمیر پراید سنسور اکسیژن سنسور میل بادامک بوش دنده دو شاخ کلاج جلو پنجره بوش کلاچ دیاگ صافی بنزین لنت ترمز استارت سوئیچ استارت
نگارش در تاريخ سه شنبه 15 بهمن 1392برچسب:, توسط دوست

خرید اتومبیل دست دوم یکی از بزرگترین ریسک هایی است که ممکن  است هر کس در زندگی مرتکب شود خریداران تازه کارمعمولا شیفته وضع ظاهری خودرو می شوند و البته مکافات این زودباوری را نیز پس خواهند داد.

در این مطلب برخی از نشانه های کلیدی که به شما در خرید اتومبیل دست دوم کمک میکند ذکر شده است:
1)  به خوردگی و زنگ زدگی بدنه ماشین توجه کنید راه تشخیص آن حرکت دادن آهن ربا روی بدنه ماشین است .اگر آهن ربا به قسمت وسیعی از بدنه نچسبد نشانگر آن است که این قسمت به خاطر تصادف از بین رفته و با بتونه پر شده است اگر قسمتهایی از بین رفته زیاد باشد ازخریدن ماشین صرف نظر کنید.

2) به همه جای ماشین به صورت عمودی فشار زیادی وارد کنید در حالت طبیعی باید ماشین به شکل اولیه خویش بازگردد اما اگر ماشین شروع به لرزیدن کرد نشانگر آن است که سیستم تعلیق اتومبیل نیاز به تعمیر دارد.

3) درها و پنجره ها و در کاپوت و صندوق عقب را چک کنید و ببینید که به راحتی باز و بسته میشوند و کلیدها راحت در قفل ها می چرخند.

4) پارگی صندلی ها را بررسی کنید و کفی ماشین را کنار بزنید اگر قسمتی از کف ماشین زنگ زده باشد این به آن معناست که آب به زودی به داخل ماشین نفوذ می کند.

5) برق ماشین را به دقت بررسی کنید چراغها ,راهنماها , بوق .....و آب پاشها. اگر فروشنده به شما گفت با این قیمتی که می فروشد ضبط و چیزهای دیگر روی ماشین نصب شده است آنها را نیز بررسی کنید.

6) به کیلومتر شمار نگاه کنید و ببینید که کیلومتر نصب شده با ظاهر ماشین مطابقت میکند راننده معمولی در سال 12 هزار کیلومتر ماشین میراند اما اتومبیلی که در خدمت شرکت است در سال 40 هزار کیلومتر راه می پیماید باید ظاهر اتومبیل با کیلومتر ثبت شده فرقی نکند زیرا هر کسی می تواند کیلومتر شمار را دستکاری کند.

7) موتور را بررسی کنید تا هر گونه علامت تعمیری را در آن بیابید این علامات عبارتند از : روغن کاری جدید یا لحیم و گاهی اوقات تمیزی غیر عادی زیر در پوش موتور.

8 ) مکانهایی را که آب به بیرون ترشح میکند به دقت بررسی کنید تعویض شیلنگ آب کار آسانی است اما اگر آب از رادیاتور ترشح کند باید آن را تعویض کنید و این کار هزینه سنگینی در بر دارد .

9) موتور را روشن کنید و بگذارید به آرامی حرکت کند (بچرخد)دیده شده که بعضی از بنگاه داران متقلب روغن غلیظ در موتور و جعبه دنده میریزند تا مانع شنیده شدن صداهای ناهنجار موتور شوند .

10) میله اندازه گیری روغن را بررسی کنید اگر روی آن خیابانهای مایل به خاکستری رنگ و یا قطرات آب دیدید نشانه خرابی رینگ پیستون است.

11) در پوش کارتر را بر دارید به گونه ای که از رو غن پر شود وجود بخار یا دود نشانگر خرابی بزرگ است که باید موتور را تعویض کنید بعد از اینکه موتور را 5 دقیقه روشن گذاشتیداگر دود ساه از اگزوز خارج شد دلالت بر وقفه بر کاربراتور میکند اما اگر دود آبی بود نشانگر این است که کاربراتور باید با هزینه سنگینی تعمیر شود.

12) باطری را بررسی کنید یعنی ابتدا چند دقیقه روشن کنید و ببینید که بعد از آن موتور به راحتی روشن میشود.

سپس فرمان را در سرازیری که شیبش تند و پر پیچ و خم باشد امتحان کنید و ببینید که صدایی از آن خارج نمی شود سپس ماشین باید در مسیر مستقیم به سرعت 100 کیلومتر در ساعت حرکت کند.

13) ترمزها را امتحان کنید اگر مجبور باشید آن را تا آخر و یا ماشین هنگام ترمز گرفتن به این سو و آن سو مایل شود و یا صدایی از آن خارج شود نیاز به تعمیر فوری دارد زیرا این امور خطری جدی برای راننده به وجود می آورد.

14) به هر صدای غیر عادی داخل ماشین گوش کنید اگر هنگام پیچیدن از چرخهای جلو صدای بلندی خارج شد نشانگر وجود مشکل در سیستم کمک فنر اتومبیل است.

15) در سرعت زیاد(50کیلومتر در ساعت)دست خود را از روی فرمان بردارید اگر ماشین لرزید و یا به این سمت و آن سمت کشیده شد یا از خط مستقیم خارج شد فرمان ها نیاز به میزان شدن و تعمیر دارند.
قبل از اینکه تصمیم نهایی را برای خرید ماشین دست دوم بگیرید بهتر است که از کارشناسی کمک بگیرید تا ماشین را به دقت بررسی کند.


نکات دیگر:

- مدارک و مشخصات

1. بازدید و مطابقت شماره بدنه با کارت مشخصات خودرو – هر خودرو شماره بدنه در مکان های مختلفی حک میشود و فقط صرفا داخل محفظه موتور نیست پس حوصله کنید و بازدید کنید.
2. بررسی میزان کارکرد خودرو و مطابقت با استهلاک بقیه اجزا خودرو – به عنوان مثال ماشینی که 25 هزار تا راه رفته لاستیکش باید فابریک و بدون آثار قلوه کنی یا لاستیک سایی باشه یا صندلی ها و روکش ها و روکش فرمان و . . .
3. دفترچه های خودرو شامل خودرو و رادیو پخش و کد های مربوطه.
4. بررسی و بازدید شماره موتور و تطابق با کارت خودرو و بازدید از نظر کوبیدگی و له شدگی محل شماره خودرو.
5. دریافت کارت سوخت خودرو.
6. بازدید اسناد مالکیت و مدارک پرداخت خلافی.
7. از همه مهم تر بازدید و بررسی اسناد بیمه ماشین و اینکه حداقل 3 ماه اعتبار بیمه داشته باشه و پرونده پرداخت خسارت نداشته باشه (پشت بیمه نامه درج میشه).
8. بررسی اسناد پرداخت هزینه های عوارض شهرداری و معاینه فنی خودرو.

- بازدید های بدنه
این بررسی توسط صافکار یا نقاش یا شخصی که تجربه زیادی دارد انجام بشود و شامل:
1- بدنه خودرو از لحاظ ضربه و فر ورفتگی و بر امدگی و انجام صافکاری بدون رنگ – این بازدید هزینه دارد و حدود 15 دقیقه وقت نیاز دارد.
2- بازدید باز و بسته شدن درب ها.
 بازدید کارکرد کامل شیشه بالا بر ها ی دستی و برقی.
4- بازدید زه ها و ضربه گیر های بدنه خودرو از لحاظ خش و ضربه – زه ها و ضربه گیرها خیلی راست گو هستند و باید زه های یک طرف خودرو به یک اندازه رنگ و رو رفته و آفتاب خورده و خش داشته باشند و خش های بیش از حد یا سالم بودن یک زه یا ضربه گیر نشانگر ترمیم و تعویض میباشند – دنبال علت باشید و همچنین نشانگر ناشی بودن استفاده کننده از خودرو بوده و باید دنبال نشانه های آسیب های دیگر هم باشید.
5- پلاک های خودرو در جلو و عقب خودرو را بازدید کنید و آثار ترمیم و نقاشی مجدد و تا شدگی و ضربه شدید کاملا مشخص هستند همچنین توجه داشته باشید نصب پلاک های کشوری که تا عالم باقی همراه مالک هستن و از یک خودرو به خودرو دیگر منتقل میشوند و باید فقط محل پرچ ها زخمی شوند و نه جای دیگر.

- بازدید های ظاهری
این بازدید توسط خریدار خودرو انجام میشه و احتیاج به کارشناس و مکانیک ندارد.
1- بازدید سیستم های برقی خودرو شامل چراغ ها و کارکرد صحیح
2- بازدید کارکرد رادیو پخش خودرو و آنتن برقی و کسب اطمینان از نصب صحیح و سیم بندی صحیح لوازم صوتی شامل آمپلیایر و ساب ووفر و انواع خازن.
3- بازدید صندلی ها و سالم بودن و کچل نشدن صندلی ها و کارکرد آن – اگر برقی باشد کارکرد صحیح سیستم آن.
4- بازدید رودری ها از لحاظ ظاهر سالم و بدون عیب و آسیب و کچلی و لقی اطراف.
5- بازدید لاستیک های خودرو- یک خودرو سالم باید دارای حداقل دو لاستیک با یک نام و مدل و تاریخ ساخت باشند و بهتر اینکه هر 4 لاستیک خودرو از یک نام و مدل و سازنده باشند و بازدید میزان وخوردگی و ساییدگی لاستیک ها - هرگونه ساییدگی یه طرفه و بیش از حد و عدم تطابق با کارکرد مورد ادعای فروشنده بحث بر انگیز و مورد سوال میتواند باشد – طلق لاستیکی شلگیر درون گلگیر را بازدید کنید تا مشخص شود علاِیم ساییدگی و زخمی شدن نداشته باشد.
6- رینگ های خودرو باید عاری از هر گونه آثار چکش کاری و ضربه خوردگی باشند و کاملا سالم باشند
7- بازدید چرخ زاپاس خودرو و سالم بودن و کارکرد منطقی و مطابق سایر اجزا خودرو انتظار میرود به عنوان مثال چرخ زاپاس نباید بیشتر از 100 کیلومتر کارکرد داشته باشد و باید نو و دست نخورده باشد ( مطابق اسمش واسه استفاده نیست و فقط یدکی هست)
8- قالپاق های خودرو نباید هیچگونه اثار شکستگی و خش های مستمر و مدور داشته باشند و همه انها باید موجود باشند.
9- برف پاک کن ها و آب پاش های شیشه شورها باید سالم و عملیاتی باشند و کارکردشان عاری از هر گونه عیب باشد – تعمیر آنها هزینه بر و وقت گیر است.
10- داخل خودرو و آلات آدوات و اهرم ها باید کاملا سالم و عملیاتی و کارکردشان بدون عیب باشد. اصولا تعمیرات تزیینات داخل خودرو هزینه بر است و هرگز مانند فابریک خودرو نخواهد شد.
11- سایر تزیینات خودرو مانند آینه ها و پشت سری ها و آفتاب گیر ها و کارکرد صحیح آنها نشانگر توجه مالک قبلی و یا بی توجهی مالک هستند.

- بازدید فنی و قوای محرکه
این بازدید توسط کارشناس و مکانیک انجام میشه و میتونه در حال سکون خودرو یا در حال حرکت باشد.
1- بازدید موتور در یک مرکز تون آپ با دستگاه دیاگ به شدت توصیه میشود و پاسخ تعداد زیادی از سوالات داده خواهد شد.
2- بازدید جعبه دنده و صحیح جا رفتن بدون صدا ونرم جا رفتن از الزامات خرید خودرو دست دوم میباشد.
3- کارکرد کلاچ خودرو باید کاملا خطی و بدون سفتی در کورس حرکتی پدال کلاچ باشدو هیچ گونه مانعی در حرکت و صدای نباید وجود داشته باشد.
4- ترمز خودرو باید در حالت خاموش بودن و روشن بودن خودرو کاملا عملیاتی باشد و تفاوت روشن بودن و خاموش بودن باید واضح و مشخص باشد و کورس زیاد از حد پدال ترمز نشانه وجود عیب میباشد – با ترمز و بازدیدش شوخی نکنید و جدی بررسی کنید.
5- فنر های خودرو و سیستم تعلیق باید سالم و حداکثر دو حرکت نوسانی داشته باشد و باید سریعا خودرو به حالت ایستا بر گردد - یکی دیگه از علایم سالم بودن کمکم فنر ها به گفته تعمیرکاران کمک فنر یک صدای فیس در هنگام فشار دادن یکی از گوشه های خودرو میباشد یا در هنگام عبور از یک سرعت گیر با سرعت حدود 15-20 کیلومتر.
6- کولر و اجزا سیستم تهویه مطبوع خودرو باید کارکرد خوب داشته باشند و هر گونه صدا یا عدم کارکرد صحیح مستلزم صرف هزینه و و قت میباشد.
7- کارکرد موتور را از لحاظ لرزش و میزان انتقال لرزش به اتاق را بررسی کنید و هرگونه لرزش بیش از حد منطقی مستلزم صرف نیم روز وقت در تعمیرگاه و صرف هزینه ای معادل یک ایران چک صورتی میباشد.
8- سیستم خنک کننده باید فاقد هرگونه نشتی وعلایم پاشش مایع خنک کننده درون محفظه موتور بوده و مایع درون محفظه ذخیره باید مایع خنک کننده خالص باشد و و جود مایع شیری رنگ و یا حتی قطرات روغن نشانگر حداقل خرابی واشر سر سیلندر تا ترک خوردگی بلوک سیلندر و مجاری آب و روغن میباشد.
9- روغن موتور باید در بدترین شرایط دارای چسبندگی باشد و فقط روغن باشد – این موضوع را توسط بیرون کشیدن گیج روغن میتوان بررسی کرد.
10- ژنراتور برق خودرو باید کارکرد مناسب و بدون سروصدا و مناسب تجهیزات مصرف کننده خودرو داشته باشد و در صورت روشن شدن هر یک از تجهیزات مصرف کننده برق خودرو به صرو صدا نیفتد.
11- تسمه های خودرو باید دارای ظاهر مناسب و بدون پوسیدگی و آثار نخ نما شدن باشد.

- تست جاده و رانندگی
هنگام خرید خودرو حتما از مالک تقاضای رانندگی با خودرو را نمایید و در حضور وی حرکت خودرو و عملکرد تمامی اجزا متحرک را آزمایش نمایید – در این حالت اصلا سیستم صوتی خودرو را آزمایش ننمایید چون باعث خطا و پنهان شدن سایر عیوب احتمالی خودرو میشود.
1- فرمان خودرو در حال حرکت باید نرم و روان و بدون هرگونه صدا باشد – تعمیر سیستم فرمان وقت گیر و هزینه بر و همیشه 2 بار مراجعه به تعمیر گاه نیاز دارد.
2- پلوس ها و سیستم انتفال نیرو به چرخ ها همیشه و مخصوصا در حال گردش خودرو باید بدون سروصدا و معمولی باشد.
3- هرگونه سرو صدا و زوزه درون اتاق خودرو مسلتزم صرف هزینه ای معادل نیم برج حقوق و صرف دو روز وقت میباشد.
4- عملکرد دنده ها و کلاچ را هنگام حرکت بررسی نمایید و همه دنده ها را بررسی کنید و به صدا های اضافی در حال حرکت به دقت گوش کنید – در این مرحله چنانچه سرنشینان خودرو سکوت لازم را شکستند و از خود صدایی بروز دادند دوباره تست و آزمایش را تکرار کنید.
5- به زوزه های بلبرینگ ها که کل اتاق را میلرزانند و ارتعاش غیر قابل تحملی دارن حساس باشید.
6- هرگونه صدا در موتور خودرو مانند صدای تسمه ها و سوپاپ ها را از هم تمیز داده و سعی کنید صدای آنها را بشناسید.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: